Свобдни работна места в Европа, Англия, Швейцария. Необходими документи за кандидатстване за работа в ЕС.

Търсите ли работа в чужбина

Част от българите винаги са гледали на работата зад граница, като на добра алтернатива за печелене на пари. Някои отиват за няколко месеца на гурбет, а други успяват да се установят за по-дълъг период от време. Освен висококвалифицирани кадри като лекари, IT специалисти и други, са налице свободни позиции в сферата на индустриалните браншове и занаятчийските услуги.

Трите държави, в които към момента активно се търсят работници са Чехия, Германия и Франция. За работа в Германия заплатите започват от 1700 лв. Това е минималното месечно възнаграждение за елетротехници. Заплатата може да достигне до 2500 лв. Освен добри езикови познания, кандидатът трябва да умее да чете схеми и да има възможност да пътува из цяла Германия.

Монтажисти е другата позиция, за която се търсят специалисти. Месечното възнаграждение варира от 3000 лв. до 4500 лв. Сферите на дейност са битови и индустриални електроинсталации, ВиК и металообработване.

Най-високо възнаграждение за момента се предлага за заварчици – 3500-5000 лв. Работодателят предлага добавки за нощен и извънреден труд, безплатен транспорт от и до работното място, коледна премия.

Работа в Чехия е друга атрактивна дестинация за много от българите, които са решили да работят зад граница. Към момента там се търсят оператори на поточна линия. Чистата заплата започна от 1200 лв., като може да достигне до 2600 лв. Търсят се шивачки за работа във фабрика, изработваща тапицерии за автомобилни седалки.

Възнаграждението на камериерка във Франция варира между 2000 лв. и 2400 лв. Изисква се владеене на френски или английски език. Работата е в 5-звезден хотел.

Всички обяви за работа в чужбина:

Работа в Англия, Франция, Испания, Италия, Швейцария, Гърция, Германия, Белгия, Холандия, Шотландия, Ирландия, Словения, Австрия. Документи при кандидатстване за работа. Социални осигуровки и помощи за безработни и социално слаби. Търсене и предлагане на работа в ЕС.